Volkswagen lost meer info over nieuwe Amarok

Na enkele designschetsen toont Volkswagen nu een gecamoufleerd prototype van de nieuwe Amarok, die dit jaar nog wordt gepresenteerd. Gelukkig moeten we het niet enkel doen met foto’s van een ingepakt exemplaar, ook over de technische gegevens laat VW Commercial Vehicles meer los.

De nieuwe Volkswagen Amarok kiest voor een nieuwe basis, die van de onlangs voorgestelde Ford Ranger, waardoor zijn formaat vrij ingrijpend verandert. Hij wordt 100 mm langer dan zijn voorganger (nu 5,35 m in totaal) en zijn wielbasis groeit met 175 mm tot 3.270 mm, waarmee er meer binnenruimte wordt gecreëerd in zijn dubbele cabine. Met de iets kortere overhangen belooft VW CV ook betere off-roadprestaties, met ook een grotere waaddiepte.

Laadvermogen tot 1,2 ton

Nuttiger voor professionals is misschien wel het grotere laadvermogen van de nieuwe Volkswagen Amarok: tot 1,2 ton, met een maximaal sleepvermogen van 3,5 ton dat op meer motor-versnellingsbakcombinaties wordt bereikt. In de laadbak is er plek voor een Europallet. Over de motoren laat VW nog niet veel los: er komt één benzinemotor en vier verschillende diesels op de globale markten, met vier of zes cilinders (als V6) en een motorinhoud van 2 tot 3 liter. De precieze combinaties kennen we echter nog niet. Je kan kiezen tussen achter- of vierwielaandrijving.

Design

Het design toont Volkswagen nog niet, maar we krijgen wel al een beschrijving. LED-lichten zijn standaard, optioneel kan je matrix-LED’s krijgen. De topversies krijgen een X-vormige grille, het woord ‘Amarok’ staat zowel vooraan als achteraan op de pick-up gestanst. Klanten kunnen velgen kiezen tot 21 duim groot, off-roadbanden kunnen nu standaard worden aangeboden.

Binnenin volgt de nieuwe Amarok de trend van moderne personenwagens door te kiezen voor digitale tellers en een centraal display in tabletvorm. Er zijn nieuwe zetels en op de achterbank zou er voldoende plaats moeten zijn voor drie volwassenen. Er komen 5 uitrustingsniveaus: Amarok (basistrim), Life, Style, PanAmericana (off-road) en Aventura (on-road). De nieuwe Amarok wordt tegen het einde van het jaar gelanceerd en wordt geproduceerd in Zuid-Afrika. Verwacht dus iets langere levertermijnen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo