Volta Trucks onthult business model

Volta Trucks heeft in Parijs onthuld hoe het zijn serviceaanbod rond zijn eerste elektrische bedrijfsvoertuig Zero zal uitrollen. De eerste Volta Trucks Hub schetst een gloednieuw Truck as a Service business model.

Volta Trucks heeft altijd verklaard dat het zijn commerciële activiteiten rond (zeer) grote Europese steden zou starten. Vóór Londen zal de eerste Volta Trucks Hub zich in de regio Parijs bevinden. Maar hoe zal het eruit zien? Op het eerste gezicht onderscheidt het zich niet van een traditionele werkplaats: een gebouw van 2100 m2 met acht poorten voor onderhoud van vrachtwagens, dat zal worden uitgerust met alle apparatuur die nodig is voor het onderhoud van elektrische bedrijfsvoertuigen, kantoren, maar ook een opleidingscentrum van de Volta Trucks Academy en een callcenter dat een interface zal vormen tussen klanten en de technische en verkoopsdeskundigen van het bedrijf. Dit alles is strategisch gelegen in de buurt van de grote logistieke centra van Rungis, Orly, Créteil en Bonneuil, waar de eerste klanten van Volta Trucks al over magazijnen beschikken.

Er is echter nog een ander punt waarop Volta Trucks zich wil onderscheiden van de traditionele fabrikanten: de fabrikant wil een nieuw financierings- en onderhoudsmodel aanbieden dat de risico’s van elektrificatie vermindert, op basis van een maandelijks bedrag dat het gebruik van de Volta Zero, de onderhoudswerkzaamheden, de verzekering en de opleiding dekt, inclusief de levering van een vervangwagen indien nodig.

De volgende Volta Trucks Hubs zullen in 2023 worden opgezet in Londen, Madrid, Milaan, het Rijn-Ruhrgebied in Duitsland en de Randstad in Nederland. Het is ook interessant op te merken dat Volta Trucks zich richt op locaties met een zeker multimodaal potentieel. De tests in de praktijk bij klanten zijn nog steeds gepland voor medio 2022.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo