VPD is Transporteur van het Jaar 2022

Als hoogtepunt van de Transport & Logistics Awards 2022 werd VPD uit Asse de nieuwe Transporteur van het Jaar. Een bedrijf dat zijn groei heeft gebaseerd op leveringsdiensten met een hoge toegevoegde waarde en dat vooroploopt bij het koolstofvrij maken van de transportsector.

VPD stelt nu 184 mensen tewerk in acht hubs over heel België en heeft een aantal innovatieve oplossingen ontwikkeld voor de last mile. Hierdoor heeft het de loyaliteit kunnen winnen van klanten zoals IKEA, Media Markt, Whirlpool, X2O, Exterioo, Amazon en witgoedmerken zoals Candy, Haier, Siemens, Bosch en Liebherr.

Met de steun van de Franse groep Star Services, die enkele weken geleden tot het kapitaal is toegetreden, heeft VPD zeer ambitieuze milieudoelstellingen aangekondigd: vanaf dit jaar zal het geen enkele dieselvrachtwagen meer kopen. Het was ook het eerste Belgische transportbedrijf dat een bestelling plaatste voor de nieuwe elektrische Volta Zero-vrachtwagen en dat het concept van een oplaadhub voor elektrische voertuigen ontwikkelde.

De andere twee laureaten zijn V1000 (Roeselare, 2e) en Ziegler (Brussel, 3e). De wedstrijd Transporteur van het Jaar 2022 werd gesteund door A&D Trucks & Trailers, Texaco en Mercedes-Benz Trucks.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo