Belgische transporteurs zien veel toekomst in waterstof

Air Products heeft tijdens de Transport & Logistics Awards een peiling gedaan onder de aanwezigen naar hun mening over waterstof als brandstof voor de toekomst voor het wegtransport. In totaal hebben 294 mensen deelgenomen aan de enquête en 73% van de transporteurs gelooft in waterstof.

Van de 294 deelnemers waren er 131 (45%) actief als transporteur en 163 (55%) hadden een andere activiteit in de logistiek. Op de vraag of u denkt dat waterstof voor het wegtransport de brandstof voor de toekomst is, hebben 233 respondenten JA geantwoord. Transporteurs zijn echter iets minder positief : 73% van de respondenten gelooft in waterstof tegenover 85% van de overige profielen actief in de logistiek. Opvallend was ook dat hoe jonger de leeftijd van de respondent, des te hoger het vertrouwen in waterstof als brandstof voor het wegtransport. De respondenten (21%) die nog geen vertrouwen hebben in waterstof gaven onder andere aan dat ze nog te weinig bekend zijn met waterstof en dat ze dachten of geloofden dat de infrastructuur er nog niet klaar voor is.

“Het is duidelijk dat waterstof een onderwerp is dat de bedrijven in de logistiek interesseert. De keuze voor waterstof voor zware bedrijfsvoertuigen, in vergelijking met andere technologieën, maakt snellere tankbeurten, een grotere actieradius van het voertuig en het vervoer van zwaardere ladingen mogelijk. De verwachting is dat waterstof zal helpen tegemoet te komen aan de maatschappelijke behoefte om vervoer duurzamer te maken, met weinig tot geen CO2 uitstoot. Bedrijven zoals Air Products investeren voluit in nieuwe productiefaciliteiten voor waterstof en werken hard aan het opbouwen van een infrastructuur. Zo kondigde Air Products recent de bouw aan van het grootste waterstoftankstation voor vrachtwagens in Rotterdam. Ook in Duitsland bouwt het bedrijf een nieuw waterstoftankstation. Onze technologie wordt al in meer dan 250 projecten over de hele wereld gebruikt”, aldus Frank Schnitzler, Business Development Manager Hydrogen for Mobility and Energy Transition bij Air Products.

.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo