Gert Van der Eeken nieuwe directeur-generaal Brusselse haven

De haven van Brussel verwelkomt een nieuwe directeur-generaal. Gert Van der Eeken volgt de gepensioneerde Alfons Moens op. Van der Eeken is een veteraan van verschillende Brusselse administraties en kent de haven goed. 

Gert Van der Eeken was in Brussel havenbestuurder van 2004 tot 2009 en vervolgens regeringscommissaris van 2009 tot 2020. Van der Eeken is 58 jaar, tweetalig en afkomstig uit Molenbeek. Hij heeft een masterdiploma in de rechten, economische wetenschappen en fiscaliteit. Zijn loopbaan begon bij het ministerie van Justitie (FOD Justitie), waar hij hoofdgriffier werd en waar hij vervolgens adviseur werd in het kabinet van de minister van Justitie tot 2010. Daarna werd hij adjunct-administrateur-generaal en directeur-generaal van citydev.brussels (vroeger de GOMB – Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Hij was ook voorzitter van de BGHM (Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij) van 2010 tot 2011.

Na Alfons Moens is hij de tweede directeur-generaal van de Haven van Brussel die door de gewestregering voor een termijn van vijf jaar wordt benoemd sinds de invoering van deze nieuwe vorm van bestuur voor de Brusselse instellingen van openbaar nut.  De focus van de Brusselse haven blijft de verbetering van de hoofdstedelijke mobiliteit door in te zetten op duurzaam goederenvervoer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo