Gheeraert geeft zijn eerste nieuwe DAF XF een nieuwe look

Transport Gheeraert in Loppem heeft de sleutels van een zeer speciale truck ontvangen. De eerste DAF XF van de nieuwe generatie is een beetje bijzonder, omdat het de eerste is die de nieuwe huisstijl van het Brugse bedrijf draagt, maar ook omdat Gheeraert betrokken was bij de ontwikkeling van deze nieuwe DAF-reeks.

Vier jaar lang behoorden CEO Peter Gheeraert en chauffeur Timothy Van Rumst tot de klanten die DAF Trucks raadpleegde over verbeteringen aan zijn heavy-duty gamma. Het is waar dat Gheeraert een belangrijke klant is sinds… 1951. Het in Brugge gevestigde bedrijf beschikt over een eigen werkplaats met DAF-diagnoseapparatuur, waardoor het een schat aan technische ervaring heeft.

Timothy Van Rumst is erg blij dat hij deel heeft mogen uitmaken van dit experiment: “Het was een hele eer om aan dit project deel te nemen. DAF had enkele logistieke bedrijven geselecteerd om feedback te geven op de bestaande DAF trucks. Ik had verwacht dat we met een grote groep zouden zijn, maar wat bleek? We waren met 15 mensen! En dat voor heel Europa. Ongelooflijk toch?” En het eindresultaat stelt niet teleur: “Vooral de aanpassingen om de dode hoek te verkleinen, zijn verbluffend. In de nieuwe trucks heb je duidelijk meer direct zicht dankzij het efficiëntere dashboard, de afgeronde ruiten en de opklapbare bijrijderszetel. En dan zijn er optioneel nog camera’s om personen rond de vrachtwagen te volgen. Het is een wereld van verschil!”

Peter Gheeraert is het daarmee eens: “Met die cabine is DAF echt voor op de concurrentie. Volgens de wet mag een vrachtwagen maar een bepaalde lengte hebben. Standaard houden fabrikanten dus zoveel mogelijk ruimte voor de lading en platten ze de cabine af. Maar eigenlijk is dat niet goed voor de veiligheid, de aerodynamica en het verbruik. Nu is er een nieuwe Europese wetgeving die zegt dat je cabine 50 cm langer mag zijn. DAF heeft dat als een van de eersten toegepast.”

Als extra bonus is de eerste ‘nieuwe’ XF van Gheeraert de eerste die is voorzien van de nieuwe look van het bedrijf, waarin verschillende tinten blauw het gebruikelijke wit vervangen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo