G&V Energy Group en Rolande openen derde LNG-tankstation in België

Met een nieuw tankstation in Meer (provincie Antwerpen) breiden G&V Energy Group en de Nederlandse LNG-marktleider Rolande hun LNG-netwerk verder uit. Het station zou zo’n 150 trucks per dag van LNG kunnen voorzien. 

Ondanks de hausse van de fossiele brandstofprijzen blijven G&V Energy Group en Rolande ervan overtuigd dat LNG een antwoord biedt op de uitdaging om het wegtransport duurzaam te vergroenen. Het nieuwe station is gevestigd aan de Londenstraat in Hoogstraten en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee LNG-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag. Het station is reeds opengegaan voor diesel. Vanaf nu kan men er ook voor LNG terecht.

Op termijn willen de initiatiefnemers een Europa-dekkend LNG-netwerk op poten zetten. Het Belgische netwerk, dat naast de nieuwe vestiging in Meer ook LNG-stations in Antwerpen en Habay omvat, zal nog worden uitgebreid: in september volgen LNG-stations in Waregem en Zellik.

Het station in Meer is, net als die in Antwerpen en Habay, onderdeel van het BIOLNG4EU project. Dit wordt voor 50 procent gefinancierd uit het Connecting Europe Facility programma dat een verdere uitrol van (bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande de komende jaren ook in de productie van bio-LNG.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo