Van Moer investeert 2,2 miljoen euro in aanrijpreventie van Rombit

Van Moer Logistics investeert stevig in aanrijbeveiliging. Meer dan 300 heftrucks op 10 locaties worden voorzien van Rombit-systemen die ongevallen moet helpen voorkomen. Van Moer Logistics is daarmee de eerste logistieke dienstverlener in de  Antwerpse haven die een investering van deze omvang aangaat bij Rombit.

De komende drie jaar worden de heftrucks van Van Moer Logistics gradueel uitgerust met Internet of Things (IoT)-technologie. Daarnaast wordt ook geïnvesteerd in opleiding on the job. De oplossingen van Rombit analyseren rijgedrag en coachen de bestuurder om veiliger te werken. Daarnaast krijgen bestuurder en voetganger actief een waarschuwing als een heftruck te dichtbij komt.

Concreet wordt het anker van Rombit op de heftruck aangebracht. Het anker registreert zowel de parameters van het voertuig alsook gevaarlijk en opvallend rijgedrag. Deze gegevens worden simultaan doorgestuurd naar de DriverBox en het platform. De DriverBox helpt de bestuurder door onmiddellijk een klein signaal te geven op de heftruck zelf. Op maandelijkse basis zal een coach samen met de bestuurder de gegevens overlopen en waar nodig begeleiding voorzien. Daarnaast worden de parameters van het voertuig gebruikt om het onderhoudsniveau van het voertuig te monitoren. Een geoptimaliseerde rijstijl leidt tot minder onderhoud en een energiebesparing van wel 25%.

De Rombit-wearable communiceert dan weer via ultra-wideband-technologie met een anker op de truck. Wanneer een bepaalde afstand niet gerespecteerd wordt, luidt er een alarm op beide toestellen. Op die manier kan er op tijd een notificatie worden gestuurd zowel de naar voetganger als de bestuurder en wordt een mogelijk ongeval vermeden.

Lees meer over de oplossingen van Rombit in de recentste editie van ons magazine Link2Logistics Management.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo