Brugge geeft subsidies voor cargobikes, Dockr gaat mee

Sinds eind april kunnen Brugse ondernemers een subsidie krijgen van de stad voor de aankoop van een elektrische cargofiets om hun goederen te vervoeren. Leverancier Dockr springt mee op deze opportuniteit en levert nu ook in Brugge.

De subsidie van Stad Brugge bedraagt 50% van de totale aankoop van de elektrische cargofiets, met een maximumbedrag van 2.000 euro. Ook leaseformules komen in aanmerking, wat precies is wat Dockr aanbiedt aan zijn klanten. De cargobikes kosten vanaf 249 euro per maand voor een meerjarenabonnement inclusief verzekering.

Met deze subsidie voor cargobikes loopt Brugge voor op andere Vlaamse steden. Gent heeft geen specifieke subsidie voor cargobikes, maar geeft wel tot 400 euro voor bedrijven die oude scooters laten slopen en een nieuwe elektrische (brom)fiets kopen. Mechelen gaf in 2021 tot 5.000 euro voor een nieuwe bakfiets, maar heeft zijn beleid voor de komende jaren hieromtrent nog niet uitgestippeld. Antwerpen geeft geen gelijkaardige subsidies. Brussel geeft daarentegen wel tot 4.000 euro aan ondernemingen die overschakelen naar cargobikes. Waals-Brabant draagt 200 euro bij.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo