Gas.be lanceert een CNG|LNG premie

De vereniging gas.be, die het gebruik van aardgas en biomethaan in het wegvervoer promoot, lanceert een nieuwe premie die het prijsverschil tussen een CNG/LNG-vrachtwagen en zijn diesel equivalent moet verkleinen.

Vanuit milieu-oogpunt worden de voordelen van aardgas (lager brandstofverbruik, minder CO2-emissies, fijne deeltjes en stikstofoxiden, stille werking) nog versterkt wanneer de brandstof wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen. “Aardgas (CNG | LNG) en vooral hernieuwbaar gas (Bio-CNG | Bio-LNG) ondersteunen de versnelling van het circulaire economie model, dat voorziet in de recyclage van duurzame biomassa en de omzetting ervan in een schone transportbrandstof. Met Bio-LNG, verwerkt uit organisch afval, stoot je zelfs geen CO2 uit. Bovendien zijn CNG- en LNG-brandstoffen reukloos (geen stinkende uitlaatgassen), stiller (minder geluidsoverlast) en zuiniger. Dat maakt ze tot een ideale brandstof voor langeafstands- en maritiem vervoer,” zei Didier Hendrickx, Public Affairs Manager bij gas.be, tijdens het debat over biomethaan dat Transportmedia organiseerde tijdens Passion4Trucks (hier te herbekijken).

Economisch gezien zijn CNG- en LNG-trucks nog steeds duurder dan hun diesel tegenhangers. Eind mei werd CNG/LNG geschrapt van de lijst van technologieën die in aanmerking kwamen voor een Vlaamse ecologiepremie, en het is precies om de initiële investeringsdrempel te verlagen dat gas.be een nieuwe aankooppremie invoert die kan oplopen tot 5000 euro per voertuig. De premie is geldig voor alle Belgische bedrijven of lokale overheden.

Download het aanvraagformulier hier. Lees de voorwaarden hier.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo