Mercedes eEconic gaat in productie in Wörth

Naast de eActros is er nu een tweede elektrische vrachtwagen van Mercedes in productie gegaan in de fabriek in Wörth: de eEconic, die vooral bedoeld is voor stedelijk gebruik.

De productie van de Mercedes eEconic gebeurt in twee stappen: eerst wordt hij op de productielijn van Mercedes-Benz Special Trucks gebouwd, samen met de conventionele trucks, alvorens te worden overgebracht naar het Future Truck Center, waar de elektrische aandrijflijn wordt gemonteerd, net als bij de eActros.

Vuilniswagen

De Mercedes eEconic is volgens het merk bedoeld voor “gemeentelijk gebruik in de binnenstad”, je zal hem dus vooral zien rijden als vuilniswagen. Het accupakket van 291 kWh (bruikbaar) moet volstaan om de ophaalrondes af te leggen zonder tussentijds bijladen. Ten opzichte van de Econic op diesel heeft de elektrische eEconic de digitale Multimedia Cockpit aan boord.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo