Featured Video Play Icon

[VIDEO] Jacobs Beton kiest resoluut voor een zero-ongevallen filosofie

U vraagt, wij draaien. Dat is zowel letterlijk als figuurlijk de lijfspreuk van kersvers winnaar van de Truck Safety Award 2022: Jacobs Beton. Het familiebedrijf met deze vestiging in Sint-Katelijne Waver werd opgericht in 1932 en is specialist in wegenisbeton, mager beton, stortbeton, polierbeton en andere speciale betonsoorten.

Jacobs Beton werd eind april verkozen tot meest veilige transportbedrijf van België. Dat heeft het te danken aan een risicopreventiebeleid dat in 2019 volledig herzien werd. Transparantie en consistentie zijn ook key bij de trouwe partners waarmee het werkt.

Volvo Truck Center
Volvo Truck Center is al sinds jaar en dag de vaste concessiehouder waarmee Jacobs Beton werkt. De vloot van in totaal 35 trekkers bestaat bestaat uit 23 Volvo FH’s. Net zoals Jacobs Beton is Volvo Trucks voorloper op alles wat betreft veiligheid in het verkeer. Maar ook duurzaam transport is voor beide partijen van cruciaal belang. Daarom kiest Jacobs Beton tegenwoordig voor de Volvo FH I-Save uitvoering. Vandaag mag Jacobs Beton opnieuw drie gloednieuwe Volvo FH’s ingebruik nemen.

De Buf
Naast drie nieuwe trekkers, mag het ook drie nieuwe trailers in ontvangst nemen. De Belgische fabrikant De Buf is hofleverancier bij Jacobs Beton als het gaat over betonmixer of andere hydraulische opbouwen. Naast de opbouw van vrachtwagens heeft De Buf ook een eigen productielijn voor de constructie van de zelf ontworpen mixer-opleggers. Omdat het alles in eigen beheer doet, kan er steeds snel geschakeld worden.

Banden Michel
Banden Michel uit Hever is al jaren de vaste leverancier op gebied van banden. Dankzij hun flexibele leverdienst en ruime voorraad hoeft Jacobs Beton zich geen zorgen te maken over de banden van hun wagenpark. Banden Michel heeft recent geïnvesteerd in een nieuw bedrijfsgebouw met een moderne infrastructuur, waaronder uitlijnapparatuur voor trucks, deze zorgt voor een langere levensduur van de banden. Ook hun 24/24 depannageservice is een extra troef voor Jacobs Beton.

Verworst
In 2014 opende Jacobs Beton een nieuwe betoncentrale in Hemiksem, gelegen langs de Schelde. Hier installeerde het, net zoals in Sint-Katelijne-Waver, een eigen tankinstallatie voor zijn vrachtwagens. Verworst, een gekende lokale branstofleverancier, zorgt al meer dan 20 jaar voor de bevoorrading. Naast de levering van brandstof heeft Verworst ook meerdere tankstations. Deze zijn voorzien van een infrastructuur voor zowel personen- als vrachtwagens. Voor volledige ontzorging kunnen professionelen gebruik maken van de verworst tankkaart.

Suivo
De digitale transitie die Jacobs Beton samen met Suivo maakt, is een belangrijk element in de focus op veiligheid en duurzaamheid. Jacobs Beton investeerde in Workforce Management, maar ook in track & trace van voertuigen en machines, wat resulteert in het optimaliseren van vele worksflows en onder andere erg nuttige analyses over rijstijlen van hun chauffeurs.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo