Sitra-groep neemt Ricotto over

De Italiaanse transportgroep Ricotto Group, specialist in vloeibare levensmiddelen en droge bulkgoederen treedt toe tot de Sitra Group. Ricotto werkt samen met verschillende voedingsmultinationals in Italië. De familie Ricotto blijft aan boord om het bedrijf samen met de overnemers te leiden. 

De Ricotto Group werd in 1965 opgericht door de familie Ricotto en telt vandaag meer dan 80 werknemers. De groep levert aan verschillende voedingsmultinationals diensten met toegevoegde waarde, waaronder technisch onderhoud en de exploitatie van een reinigingsstation van hoge kwaliteit. Het bedrijf is ook een voorloper op het vlak van telemetrie, track & trace en digitalisatie.

De operatie zal Sitra’s bestaande aanwezigheid in Italië verder uitbreiden, terwijl de familie Ricotto aan het roer van het bedrijf zal blijven staan om de activiteiten samen met de nieuwe aandeelhouders te beheren. Sitra ziet de overname als een eerste stap in een strategie om marktleider en consolidator te worden in de markt van de levensmiddelenlogistiek. Volgens de eigenaars-oprichters van Ricotto delen beide bedrijven dezelfde ambities en waarden. De overname komt er een jaar nadat het investeringsfonds Creafund instapte in het aandelenkapitaal van Sitra. Volgens het fonds past deze overname in het groeiplan van het bedrijf.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo