Raes Pharmaceutical Logistics laat uitvinding patenteren

Raes Pharmaceutical Logistics, een specialist in temperatuur gecontroleerde logistiek voor de farmaceutische industrie, heeft een uitvindingsoctrooi door FOD Economie laten goedkeuren voor het gebruik van wagens waarbij de koelunit autonoom wordt aangedreven. Een mooie bekroning voor een familiale KMO!

Raes Pharmaceutical Logistics bestaat maar sinds 2013, maar haar wortels gaan veel verder in de tijd. Het bedrijf uit Drongen levert medicijnen aan aan specifieke ziekenhuisafdelingen, apothekers of artsen vanuit een eigen distributiecentrum met koude en ambiente opslagruimtes.

“Zonet is ons uitvindingsoctrooi goedgekeurd voor het gebruik van wagens waarbij de koelunit autonoom aangedreven wordt door zonnepanelen en een krachtige Li-batterij”, zegt directeur  Frank Van Bastelaere, die damen met Dirk en Nele Raes het bedrijf leidt. “Zo beveiligen we de koude keten bij het vervoeren van medicijnen, vaccins, klinische studies, cel- en gentherapie. Dit is een mooie bekroning voor een innovatie – bedacht en uitgewerkt binnenshuis – in nauwe samenwerking met onze gewaardeerde partners. We zetten hiermee niet alleen een grote stap richting 100% garantie qua temperatuurbehoud en productveiligheid. Bovendien reduceren we onze CO2 uitstoot en verminderen we het brandstofverbruik van ons wagenpark. Een belangrijk element in onze strategische visie.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo