Eerste elektrische LCVs voor Fluvius

Fluvius, de Vlaamse gemeentelijke elektriciteits- en gasnetbeheerder, heeft zijn eerste elektrische lichte bedrijfsvoertuig, een VW ID.Buzz Cargo, in ontvangst genomen. Dit is de eerste van een bestelling van ongeveer twintig voertuigen van drie verschillende merken.

Het wagenpark van Fluvius (in totaal 2.500 voertuigen) telde al een honderdtal elektrische wagens, maar het bedrijf besloot een nieuwe stap naar elektrificatie te zetten met lichte bedrijfsvoertuigen, zoals Dries Dennequin, hoofd bedrijfswagens en leasing bij Fluvius, uitlegt: “We hebben ongeveer 20 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen besteld, waaronder 12 VW ID.Buzz Cargo, 5 Maxus, 3 Ford E-Transit Custom en 2 Ford E-Transit 2T. Het doel is het bedrijfswagenpark geleidelijk te elektrificeren, te beginnen met de lichte voertuigen. Maar eerst moeten we met deze eerste elektrische voertuigen zien of ze geschikt zijn voor het werk van onze technici op de weg. Ze zullen ze gebruiken voor hun reizen en interventies in heel Vlaanderen. Als dit experiment slaagt, zullen andere elektrische voertuigen aan het wagenpark worden toegevoegd. Merk op dat de laadruimte is ingericht met specifieke rekken en uitrusting naar gelang van de activiteiten van de technici. Bij de gebruikers zijn ook wallboxes geïnstalleerd om de voertuigen op te laden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo