12 ACT-trucks met hulpgoederen op weg naar Turkije

Een konvooi van liefst twaalf vrachtwagens met hulpgoederen van de Antwerpse transporteur ACT is begonnen aan zijn reis naar het rampgebied van de aardbevingen in Turkije. Verwacht wordt dat de wagens woensdag of donderdag in Turkije aankomen. De nood aan specifieke hulpgoederen blijft hoog, weten ze bij ACT.

Meteen na de ramp in Turkije ging de Antwerpse transporteur ACT van start met het inzamelen van hulpgoederen. De bedrijfsleiding en heel wat ACT-medewerkers hebben namelijk roots in Turkije. In samenwerking met het Turkse consulaat werden diverse hulpgoederen ingezameld met als initieel doel zo snel mogelijk tien containers met materiaal naar het rampgebied te sturen. Uiteindelijk vetrokken zondagmiddag twaalf ACT-trucks naar Turkije. Als alles volgens plan verloopt, zijn ze ten laatste aanstaande donderdag ter plaatse.

Op de ACT-site aan de Antwerpse Bellestraat zijn hulpgoederen nog steeds welkom. Er wordt evenwel gevraagd om zeer specifieke items: dekens, slaapzakken, (elektrische) kachels en generatoren. In het rampgebied zijn immers heel wat huizen verwoest en de weersomstandigheden waarin de ontheemden moeten overleven zijn nog steeds winters. Intussen worden ook plannen gemaakt om hulpgoederen per schip naar Turkije te brengen in samenwerking met de scheepsagentuur Turkon.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo