3000 zonnepanelen geïnstalleerd bij VPD

VPD Transport & Logistics (tot 11 mei nog houder van de titel van Transporteur van het Jaar) zet grote stappen in het elektrificatieproject van haar wagenpark. Terwijl de eerste elektrische Volta Zero vrachtwagen in de komende maanden wordt verwacht, wordt de kwestie van de stroomvoorziening opgelost.

In Zellik huurt VPD haar hoofdkantoor van WDP, die partner is in dit elektrificatieproject. WDP heeft John Cockerill Energy gekozen om de site om te vormen tot een groene mobiliteits- en energiehub. Als eerste stap installeert John Cockerill meer dan 3.000 zonnepanelen op het dak van de gebouwen, evenals een batterijopslagsysteem dat ook zal worden gebruikt voor netdiensten om extra inkomsten te genereren. Op korte termijn komen er ook 20 oplaadpunten voor het hele wagenpark (vrachtwagens, bestelwagens en auto’s), die ook voor derden toegankelijk zullen zijn. Het hele systeem zal worden beheerd door het Energy Management System van John Cockerill Energy en wordt deze zomer in gebruik genomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo