Lineas en DFDS lanceren spoorconnectie tussen North Sea Port en Lyon

Het Belgische Lineas en DFDS slaan de handen in elkaar om containers en opleggers vanuit Gent op het spoor naar Lyon te vervoeren – en omgekeerd. Op die manier ontstaat er een multimodale connectie tussen Zweden, België en Frankrijk en worden 8.000 containers en opleggers van de weg naar het spoor verzet.

DFDS vaart al zesmaal per week vaart DFDS tussen haar multimodale terminals in de haven van Göteborg en Gent, aan het Mercatordok. Deze short sea service sluit nu aan op de intermodale verbinding van Lineas. Bij de start rijdt deze trein driemaal per week tussen Gent en de Port Edouard Herriot in Lyon met containers en kraanbare en niet-kraanbare trailers. In de containers wordt onder meer voeding en chemische producten vervoerd. In de opleggers zit er algemene en industriële vracht en lading voor de auto-industrie. Vanaf medio april wordt de frequentie opgetrokken tot vijf ritten per week, zodat er 8.000 trailers/containers van de weg naar het spoor worden verzet.

“Met het gecombineerde vervoer tussen Göteborg, Gent en Lyon weet North Sea Port zich als multimodale haven in West-Europa verder te versterken”, aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port. “Te meer daar de lading in Gent via de weg, per zeeschip en binnenvaartschip vanuit Antwerpen, Rotterdam en Moerdijk toekomt.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo