Transportcapaciteit op hoogste peil sinds twee jaar

De economische neergang doet het tij in het wegvervoer langzaam keren. De afgelopen jaren was de transportcapaciteit niet voldoende om aan de vraag te voldoen, wat een directe impact had op de mogelijkheid van vervoerders om tarieven te onderhandelen.

De capaciteitsindex op het Transporeon platform stijgt sinds mei 2022 gestaag, staat nu op 115 en ligt sinds november boven het break-even punt (100). In februari 2023 steeg deze capaciteitsindex met 6,3%.

Daardoor dalen de prijzen op de spotmarkt. De Transporeon prijsindex is in februari 2023 met 7,5% gedaald ten opzichte van januari en met 10,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze index daalt al sinds augustus 2022. Transporeon ziet nu een soortgelijke trend aan de contractzijde, waar de prijsindex sinds september 2022 daalt, maar in mindere mate (tussen -0,2% en -0,5%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo