Picanol vertrouwt op de binnenvaart

Picanol, dat deel uitmaakt van Tessenderlo Group en hoogtechnologische weefgetouwen produceert, heeft besloten om een deel van zijn vervoer via de binnenvaart te laten verlopen. Het bedrijf heeft aangekondigd jaarlijks 604 800 km minder op de Vlaamse wegen te zullen rijden.

604.800 minder kilometers op de wegen betekent ook een vermindering van 612 ton CO2 per jaar. Dit is het potentiële resultaat dat Picanol aankondigt als gevolg van de modal shift die het samen met Group-GTS en met de steun van De Vlaamse Waterweg, Multimodal.Vlaanderen en POM West Vlaanderen ontwikkelde. In de toekomst zal het vervoer tussen Ieper (waar de hoofdzetel van Picanol is gevestigd) en de haven van Antwerpen grotendeels via de binnenvaart verlopen. Momenteel worden exportgoederen in Ieper in containers geladen en per vrachtwagen naar de haven van Antwerpen of Zeebrugge vervoerd. De goederen worden dan over de hele wereld verscheept. Maar in februari heeft Picanol twee multimodale tests uitgevoerd. Lege containers worden opgehaald in het depot van Wielsbeke en vervolgens geladen in Ieper. De geladen containers voor export worden dan van Ieper naar de River Terminal Wielsbeke (foto) vervoerd voor vervoer per binnenschip naar de haven van Antwerpen. Dit bespaart 180 km wegtransport per rondreis. Het transport tussen Ieper en Wielsbeke wordt georganiseerd en beheerd door Group-GTS. Die richtte in 2022 een business unit “Solutions & Sustainability” op om lege kilometers te beperken en multimodale oplossingen aan te bieden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo