Alinso sloopt Zwarte Markt en trekt logistieke hal op

Ontwikkelaar en investeerder Alinso Group is gestart met de afbraak van de Zwarte Markt, gelegen te Tessenderlo in Limburg. Deze werken zullen tot einde zomer 2023 in beslag nemen om er een nieuwe logistieke campus op te richten.

Twee jaar geleden kondigde vastgoedontwikkelaar Alinso Group de bouw aan van een nieuw logistiek complex op het voormalige terrein van de Zwarte Markt, de grootste overdekte markt van de Benelux in Tessenderlo.

Op de site van 14 hectare zal nu in eerste fase een logistieke hal van 48.050m² bruikbare vloeroppervlakte gerealiseerd worden. De logistieke hal bestaat uit 3 opdeelbare units die met elkaar zijn verbonden. Er worden 52 laadkades voorzien, samen met 67 private truckparkings en 300 parkings voor personenwagens.

In een tweede fase kan er een magazijn tot 28.000m² worden gerealiseerd, eventueel specifiek als cross-docking centrum. Hierin staat de keuze nog vrij in functie van verdere besprekingen met kandidaat-gebruikers. Eventueel kunnen er bijkomend 150 extra parkeerplaatsen voorzien worden.

Het project zal worden uitgerust met duurzame materialen en voorzien zijn van het duurzaamheidslabel BREEAM.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo