Group-GTS doet een overname in Duitsland

Group-GTS heeft een nieuwe stap gezet met de overname van het Duitse bedrijf Spedition Oste van Hemmoor, dat gespecialiseerd is in containervervoer. De Limburgse vervoerder breidt hiermee zijn bereik uit naar de haven van Hamburg.

Zoals CEO Ben Geybels uitlegt, is de strategie van Group-GTS om een sterke positie in te nemen in de havencorridor die zich uitstrekt van Antwerpen tot Gdynia via Rotterdam en Hamburg, met strategische verbindingen naar het achterland van elke haven. De overname van Spedition Oste is een belangrijke stap in deze richting. Ben Geybels verzekert dat hij aandacht zal blijven houden voor de lokale identiteit van het bedrijf, terwijl hij synergieën zal ontwikkelen met de andere bedrijven van Group-GTS, in het bijzonder in gedeelde diensten. Jan-Hein Martens, CEO van Spedition Oste, is het daarmee eens: “Vanaf het begin voelden we een sterke band tussen de twee eigenaars. De afstemming van onze waarden en onze cultuur werd bevestigd gedurende de eerste zes maanden van ons partnerschap”. Al het personeel en de vloot (45 motorvoertuigen en 55 chassis, volgens de website van het bedrijf) zijn uiteraard overgenomen en geïntegreerd in Group-GTS.

Roel Smets, COO van Group-GTS, onthulde ook de volgende stap in dit strategisch plan: het Hallebrugproject, waarbij magazijnen worden gebouwd op een terrein van 10 hectare in Tessenderlo. De site zal een multimodaal platform omvatten met logistieke oplossingen en assistentie ter plaatse, en zal ontwikkeld worden in functie van de behoeften van de klanten. Het project zou tegen 2025 voltooid kunnen zijn en zal tegelijk (maar niet noodzakelijk op dezelfde plaats) plaatsvinden met de bouw van het gloednieuwe hoofdkantoor van de groep.

CEO Ben Geybels kijkt al verder vooruit en begint zijn eigen opvolging voor te bereiden: “Het uiteindelijke doel is continuïteit. Ik wil het bedrijf doorgeven aan de volgende generatie in een betere staat dan toen ik het overnam. Om dit te bereiken zijn we actief op zoek naar en investeren we in een verscheidenheid aan talenten, die we volledig betrekken bij onze dagelijkse activiteiten. We geloven sterk in het grijpen van kansen en hechten veel meer belang aan mentaliteit dan aan vaardigheden alleen. Als onderdeel van de uitbreiding van onze internationale activiteiten, erkennen we het belang van het uitbreiden van onze aanwezigheid in deze markten. Daarom zijn we momenteel op zoek naar senior sales posities in Duitsland en Polen. Deze proactieve aanpak is in lijn met onze langetermijndoelstellingen”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo