Schyns groep wordt overgenomen door Car Avenue

De Franse groep Car Avenue, die sinds zijn eerste stappen in 2013 sterk aanwezig is in België, heeft aangekondigd alle aandelen van de Luikse groep Schyns te willen kopen. Schyns baat dertien vestigingen uit en werkt voor de merken van de groep Stellantis.

De groep Schyns baat voornamelijk dealerships uit voor de merken Peugeot, Citroën, Opel en DS. Met uitzondering van één vestiging in Naninne (Namen) bevinden al deze garages zich in de provincie Luik. Onder de merknaam G&G Parts / Distrigo verdeelt Schyns ook originele onderdelen en onderdelen van verschillende merken vanuit een logistiek centrum in Grâce-Hollogne. Samen stellen deze activiteiten ongeveer 400 mensen te werk en genereren ze een omzet van 225 miljoen euro.

“Deze transactie weerspiegelt de wens van de Schyns-groep en zijn aandeelhouders om, geconfronteerd met een nieuwe generatiewissel, het stokje door te geven door zijn werknemers de kans te bieden zich te blijven ontwikkelen in de automobielsector, binnen een familiegroep die dicht bij zijn werknemers en klanten staat en sterke menselijke waarden deelt”, leggen Gisèle en Gaëtan Schyns, de huidige aandeelhouders van de familiegroep, uit.

Als de transactie wordt goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteiten, zou deze moeten worden afgerond op 2 oktober 2023.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo