Air Liquide huldigt eerste hogedrukwaterstofstation voor langeafstandstrucks in

Air Liquide heeft het eerste het hogedrukwaterstoftankstation in Fos-sur-Mer (Marseille) geopend. Iveco Group maakte van de gelegenheid gebruik om te bevestigen dat ze vanaf eind 2023 waterstoftrucks zullen leveren.

Het hogedrukstation heeft een capaciteit van 1 ton per dag. Koolstofarme waterstof wordt via een pijpleiding vervoerd en kan bij een druk van 700 bar worden getankt. Dit station maakt deel uit van het HyAMMED-project dat wordt gesteund door Franse financiering. Het maakt ook deel uit van H2Haul, het Europese project dat medegefinancierd wordt door het Clean Hydrogen Partnership. Een tweede station met hoge capaciteit (700 bar, 2 ton/dag) speciaal voor zware voertuigen zal worden geïnstalleerd in Salon-de-Provence om een potentiële vloot van 50 Iveco-vrachtwagens op waterstof te bevoorraden vanaf 2025.

Erwin Penfornis, Vice-President Hydrogen Energy World Business Line, Air Liquide, zei: “Om het wijdverspreide gebruik van waterstof aan te moedigen, moeten we collectief de voorwaarden creëren waaronder de sector kan bloeien. Het is absoluut noodzakelijk om een netwerk te ontwikkelen van stations met een hoge capaciteit die dicht genoeg zijn om voertuigfabrikanten en transportbedrijven in staat te stellen om deze overgang te maken. Het HyAMMED-project maakt deel uit van deze aanpak: het is een beslissende eerste stap en de aftrap voor een grotere ambitie die we delen met onze partner Iveco.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo