SFTL richt zich op “zij-instromers”

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) lanceert het opleidingsprogramma “Future Drivers”. Het programma is gericht op “zij-instromers” – mensen die al in andere sectoren werken – die kunnen proberen gratis hun C- en CE-rijbewijs te halen.

Er is al jaren een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De Belgische transportsector is op zoek naar maar liefst 5.000 nieuwe chauffeurs. Als antwoord op dit tekort heeft het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) reeds de wervings- en imagocampagne “avontuurlijkejobs.be” gelanceerd. Het SFTL investeert ook in opleidingsprogramma’s voor werkzoekenden en in schoolcursussen voor 16-jarigen die vrachtwagenchauffeur willen worden. Maar dat lijkt niet genoeg. Daarom lanceert het SFTL het programma “Future Drivers”, gericht op mensen die al in andere sectoren werken maar een rijbewijs C en CE willen halen. De opleiding voor dit rijbewijs kost ongeveer 7.000 euro. Het Future Drivers-programma biedt een gratis opleiding voor zij-instromers met ambities in de transportsector. Potentiële kandidaten kunnen zich online inschrijven en worden geselecteerd op basis van hun intrinsieke motivatie en hun huidige functie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo