Transuniverse Forwarding parnert met Salvat Logistica in Spanje

Transuniverse Forwarding heeft in Spanje een partnerwissel doorgevoerd. Het expeditiebedrijf uit Wondelgem, gespecialiseerd in groepage, werkt er sinds begin mei met Salvat Logistica, dat zijn hoofdkwartier nabij Barcelona heeft.

Spanje is een van de belangrijkste bestemmingen voor Transuniverse. Met die partnerwissel wil het groepagebedrijf zijn sterke marktpositie verder uitbouwen. “We werkten al jaren met een sterke partner in Spanje die alle grote economische centra bediende alsook met drie andere kleinere partners voor de meer afgelegen regio’s,” zegt Jo Vormezeele, Operations Director bij Transuniverse. “Terwijl de afgelopen jaren onze export naar dat land gestaag groeide, steeg de export naar België van deze partners niet mee. Door dat toenemend onevenwicht werd het steeds moeilijker de vertrekfrequenties vanuit België aan te houden.”

“In groepage spelen kortere leveringstermijnen een steeds grotere rol. Die zijn gemakkelijker te bereiken met één partner die het hele territorium afdekt”, voegt Alexander Bekaert, Traffic Operations Manager van Transuniverse, toe.

Salvat Logistica heeft eigen nationale en internationale transportdiensten en beschikt over een fijnmazig distributienetwerk in heel Spanje. “Salvat Logistica en Transuniverse beheren aanzienlijke exportvolumes naar respectievelijk België en Spanje,” aldus Vormezeele. “Dit evenwicht maakt een dagelijkse pendeldienst mogelijk, terwijl wij voordien nog maar twee vertrekken per week konden aanbieden vanuit Spanje naar België.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo