Een nieuwe logistieke zone in de haven van Luik

De Autonome Haven van Luik en de SPI (het territoriaal ontwikkelingsagentschap van de provincie Luik) zijn op zoek naar een concessiehouder voor de exploitatie van een terrein van 5,7 hectare en een haventerrein van 3.000 m2 in de haven van Hermalle-sous-Huy. De projectoproep loopt uit op 7 september 2023.

De projectoproep omvat twee kavels: enerzijds een terrein van 57.760 m² in het Business Park Hermalle-sous-Huy dat wordt beheerd door SPI, en anderzijds een haventerrein van 3.000 m2 dat ter beschikking wordt gesteld door de Autonome Haven van Luik. Het eerste perceel is in erfpacht uitgegeven en het tweede in concessie, maar de twee percelen moeten gezamenlijk worden geëxploiteerd. De SPI en de Autonome Haven van Luik willen de verenigbaarheid van logistieke activiteiten met een hoge toegevoegde waarde en het gebruik van de waterwegen aanmoedigen. Daarom kreeg de Autonome Haven van Luik in 2020 een gewestelijke subsidie van 4 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe kaaimuur van 250 meter en een behandelingsplaat van 20 meter breed over de hele lengte van de kaaimuur.

De aanvragen moeten voor 7 september 2023 worden ingediend.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo