Financiële diensten van MAN en Scania onder één dak

De Traton Group, eigenaar van de merken MAN en Scania, gaat de financieringsdiensten van al zijn merken samenbrengen in Traton Financial Services. Het nieuwe bedrijf begon zijn activiteiten in april 2023.

Traton Financial Services is van start gegaan met de overname van Scania Financial Services op 1 april 2023. Tegen 2025 zal dit ook het geval zijn met MAN Financial Services en VWTB Financial Services (de Volkswagen Truck & Bus captive in Zuid-Amerika), na een akkoord dat onlangs werd bereikt met de huidige eigenaars Volkswagen Financial Services (VWFS) en Volkswagen Bank. De doelstelling van Traton is duidelijk: het ontwikkelen van een captive met wereldwijd bereik.

Het is de bedoeling dat de bestaande werknemers van MAN Financial Services en VWTB Financial Services in dienst treden bij Traton Financial Services, maar de bestaande contractenportefeuille blijft bij VWFS. Om een soepele overgang te garanderen, worden de activiteiten per land overgedragen en blijven de klanten profiteren van een frontoffice per merk. De integratie in Traton Financial Services zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 zijn afgerond.

Op de langere termijn zal TFS naar verwachting nieuwe diensten ontwikkelen, zoals CEO Johan Haeggman uitlegt: “De overeenkomst van vandaag brengt ons dichter bij het moment waarop we onze merken en hun klanten uitgebreidere en geavanceerdere financiële diensten op maat kunnen bieden, bijvoorbeeld voor elektrische voertuigen of voor toekomstige ‘Transport as a Service’-modellen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo