Procedure rond havenuitbreiding gaat nieuwe ronde in

Afgelopen vrijdag op de agenda van de Vlaamse Regering: het voorontwerp projectbesluit voor de Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven (WOW), een onderdeel van het ECA-project (extra containerbehandelingscapaciteit Antwerpen).

Op 14 juli heeft de Vlaamse Regering kennis genomen van het voorontwerp projectbesluit voor de Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven (WOW). Dit deelproject WOW voorziet onder andere in de aanleg van een multimodale ontsluiting (spoor, auto- en vrachtverkeer, fiets) van in de haven van Antwerpen tot op het hoofdnet, en dat vóór de realisatie van het geplande Tweede Getijdendok.

Met deze kennisname gaat de besluitvormingsprocedure van het project een nieuwe ronde in. De onderzoeksresultaten worden nu voorgelegd aan de adviesinstanties. Later, in het voorjaar van 2024, kan de ruime bevolking op haar beurt reageren tijdens een openbaar onderzoek.

Een definitief projectbesluit zou dan vervolgens de start aankondigen van de uitvoeringsfase van de projecten.

Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, is extra containercapaciteit in de Haven van Antwerpen-Brugge absoluut nodig. Ik ben verheugd dat de Vlaamse Regering deze verdere stap op weg naar de realisatie van het project heeft genomen. Dat vooreerst de ontsluiting wordt waargemaakt, waardoor de omliggende havenbedrijven vlotter van en naar hun eindbestemming geraken en het geplande dok in de nabije toekomst vlot bereikbaar zal zijn, is alleen maar goed nieuws.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo