Scania’s bij Widem: een première!

Voor de eerste keer in haar geschiedenis heeft Widem Logistics Scania trucks gekocht: twaalf 460 R Super trekkers, die zowel de bestaande vloot zullen uitbreiden als vervangen.

Widem Logistics (Rekkem) baseert een groot deel van zijn groei op de modesector, wat zijn aanwezigheid in landen zoals Marokko en Turkije verklaart, evenals zijn expertise in douaneprocedures. Het bedrijf opgericht door Yvan Vande Ghinste en nu geleid door Koen Vanden Berghe heeft ook 50.000 m² opslagruimte bij de LAR in Rekkem, 22.000 m² in Italië en 6.000 m² in Eisenach, Duitsland, vlakbij de magazijnen van Amazon en Zalando. “En binnenkort breiden we verder uit met een magazijn in de Midlands (UK), waar we bijzonder sterk staan dankzij een proactieve aanpak in het kader van Brexit”, kondigt Koen Vanden Berghe aan.

De logistieke activiteiten zitten dus in de lift, wat ook de transportvloot ten goede komt. Van het zeventigal trucks dat in België ingeschreven staat, komen er binnenkort (voor het eerst) 12 Scania 460 R Super trekkers bij. “Dit is de eerste keer dat we een bestelling plaatsen bij Scania. We hebben deze beslissing heel pragmatisch genomen, door het aanbod van elk merk te vergelijken op het vlak van kwaliteit, prijs, uitrusting en verbruik”, legt Koen Vanden Berghe uit. De chauffeurs van deze nieuwe Scania-voertuigen zullen bijzonder in de watten worden gelegd, want zij zijn de eersten in het bedrijf met een luchtgeveerde cabine. Op het vlak van veiligheid zullen ze ook gebruik kunnen maken van het dodehoekwaarschuwingssysteem.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo