Trans Europe Express neemt Devatra over

Trans Europe Express in Erpe-Mere heeft een ‘letter of intent getekend om 100% van de aandelen van sectorgenoot Devatra in Waregem over te nemen. De fusie zou aan het eind van het jaar afgerond moeten zijn.

De fusie tussen de twee bedrijven was het resultaat van een combinatie van factoren, zoals Miguel Van Opbroeck uitlegt: “Wij waren op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden in onze markten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en de aandeelhouders van Devatra hadden geen opvolger en waren daarom op zoek naar een oplossing om de toekomst van hun personeel op lange termijn veilig te stellen. De filosofieën en waarden van beide familiebedrijven passen bovendien perfect bij elkaar en de overname creëert synergiën en biedt extra diensten aan de klanten.” Al het personeel en de vloot (ongeveer twintig voertuigen) zijn daarom overgenomen en geïntegreerd in de activa van TEE in Erpe-Mere.

Devatra’s activiteiten vullen die van TEE perfect aan: het familiebedrijf, opgericht in 1967, is gespecialiseerd in transporten van en naar Frankrijk. “Deze overname stelt TEE in staat om verder te groeien op de Franse markt. Hiermee zullen we nu meer dan 120 trucks per dag inzetten op Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met focus op groupage, in combinatie met value added warehousing diensten in Erpe Mere.” TEE is ook gestart met een project om in 2024 een state-of-the-art nieuwe cross-dock in Waregem in gebruik te nemen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo