Tunnel Fréjus voor onbepaalde tijd gesloten

In de regio Maurienne, vlakbij de snelweg A43 die naar de tunnel van Fréjus leidt, is een ingestorting gebeurd. De tunnel is daarom voor onbepaalde tijd gesloten voor vracht- en treinverkeer.

Meer dan 700 m2 rots stortte gistermiddag laat van de helling bij Saint-André, een klein dorpje net voor Modane en de Frans-Italiaanse grens. Niemand raakte gewond, maar het verkeer op de departementale weg RD1006 was ontregeld en vrachtwagens hadden geen toegang meer tot de snelweg A43 die naar de Fréjus-tunnel leidt. Ook het treinverkeer in de tunnel is gestremd. Vrachtwagens zullen de Mont Blanc-tunnel moeten gebruiken, of zelfs de A8 via Ventimiglia als ze gevaarlijke goederen vervoeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo