Combilift lanceert nieuwe autonome zijlader

De Ierse fabrikant Combilift, lanceerde zijn eerste autonome voertuig op de jaarlijkse Fabtech-show. De Combi AGT is een 4-wiel elektrisch model voor lange lasten. 

Combilift, dat zijn 25-jarig jubileum viert, biedt met de Combi AGT een model aan met een hefvermogen van 5.000 kg en verschillende hefhoogtes. De fabrikant benadrukt dat het in het bijzonder voldoet aan de eisen van de metallurgische industrie, die over het algemeen te maken heeft met lange belastingen. De machine is uitgerust met lasersensoren om botsingen te voorkomen. Als de machine een obstakel of voetganger detecteert, zal deze automatisch vertragen en stoppen, indien nodig. Bovendien voert een nieuw detectiesysteem voor de grootte van de lading een laserscan van de lading uit om te controleren of de lengte overeenkomt met de gevraagde taak. Evenzo controleert het bij het lossen of het voorste rek voldoende vrije ruimte heeft om de lading te accepteren. Als de machine autonoom is, is er ook een optie om deze handmatig te bedienen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo