Luc Driessen (Move Intermodal): “We lopen voor op onze CSRD-verplichtingen”

Vanaf 2025 moeten grote Europese bedrijven gedetailleerde informatie publiceren over hun materiële risico’s, kansen en effecten met betrekking tot sociale, milieu- en bestuurskwesties (SERG). Move Intermodal krijgt hiermee te maken vanaf 2026, maar is van mening dat het voorloopt op deze Europese verplichting.

Move Intermodal heeft net zijn duurzame ontwikkelingsstrategie voor de periode 2023/2025 gepubliceerd. Om te anticiperen op de CSRD-vereisten (Corporate Sustainability Reporting Directive) deed het bedrijf uit Genk een beroep op professor Hans Verboven en zijn bedrijf Sustacon. “Het is meer dan een duurzaamheidsverslag, het is een langetermijnvisie”, zegt CEO Luc Driessen. “Voor ons betekent duurzaam ondernemen het verzoenen van economische vereisten met sociale en milieuoverwegingen.”

Move Intermodal staat bekend om zijn multimodale transportoplossingen en doet meer dan alleen containers van de weg halen. “Onze duurzame strategie is gebaseerd op onze intermodale oplossingen, maar ook op duurzamere oplossingen voor wegtransport, ons klantgedrevenheid en het feit dat we mensen altijd op de eerste plaats zetten.”

Een van de CSRD-verplichtingen is het in kaart brengen van risico’s. Op dit gebied heeft Sustacon Move Intermodal geholpen om de 20 meest voorkomende risicofactoren te identificeren op het gebied van economische, sociale, milieu- en goed bestuurskwesties. Op het gebied van milieu zijn de emissies die worden gegenereerd door de transportpartners van Move Intermodal (scope 3) bijvoorbeeld een van deze risico’s. “Maar door dit risico te analyseren, kunnen we een grotere impact hebben op deze factor”, zegt Luc Driessen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo