Movu Robotics, een nieuw merk voor Stow Group

Vijf jaar geleden richtte Stow Group een nieuwe divisie op, gewijd aan oplossingen voor magazijnautomatisering. Deze divisie krijgt vandaag de naam Movu Robotics en onderscheidde zich van meet af aan door een zeer breed aanbod en een aanpak om automatisering betaalbaarder te maken voor alle soorten bedrijven.

“In 2018 lanceerden we onze eerste shuttle, in 2021 ging Stow Robotics van start en vandaag stellen we meer dan 300 mensen te werk, waarvan de helft ingenieurs, en zullen we in 2024 een omzet realiseren van minstens 200 miljoen euro”, zegt Jos De Vuyst, CEO van Stow Group. Deze spectaculaire groei wordt ook gekenmerkt door de recente overname van twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in robots (het Franse bedrijf iFollow in mei 2022 en het Duitse bedrijf Raiser Robotics enkele maanden eerder).

De expertise van deze twee bedrijven, gecombineerd met in-house ontwikkelingsteams, betekent dat Movu Robotics een uniek portfolio van automatiseringsoplossingen kan aanbieden:

  • de Movu atlas, een zelfaangedreven pallet carrier die in alle richtingen in een rek kan rijden, waardoor zeer compacte palletmagazijnen mogelijk worden – van een paar duizend palletplaatsen tot wel 80.000 palletplaatsen.
  • Het 3D storage en fulfillment systeem Movu escala gebruikt shuttles om bakken in een rek te verplaatsen, waarbij de shuttles met behulp van hellingen van het ene naar het andere niveau rijden. De opslagdichtheid, productiviteit en nauwkeurigheid worden gemaximaliseerd voor het leveren van goederen aan picking stations. Net als bij atlas kan de capaciteit worden uitgebreid met extra opslagmodules en kunnen de prestaties worden verbeterd met extra shuttles.
  • De Movu eligo piece picking robot kan naadloos geïntegreerd worden als een picking station bij de escala. Movu eligo kan 600 picks per uur uitvoeren, waarbij het SKU’s verplaatst van een single-SKU broncontainer naar een gemixte SKU bestemmingscontainer.
  • Voor het transport van pallets en bakken naar de shuttlesystemen zijn er de Movu ifollow autonome mobiele robots (AMR’s), die in vrieshuizen kunnen werken en kunnen samenwerken met order pickers. Samen met de juiste ondersteunende software kunnen deze oplossingen worden aangeboden ofwel als zelfstandige producten, ofwel geïntegreerd in een autonoom subsysteem als een totaaloplossing.

“Movu Robotics onderscheidt zich door haar vermogen om eenvoudigere, meer toegankelijke logistieke automatiseringsoplossingen te bieden. Het richt zich op bedrijven van alle groottes en magazijnen van alle typen met oplossingen die schaalbaar, eenvoudig te installeren en duurzaam zijn. Dit maakt het mogelijk om elk magazijn, groot of klein, normaal of onregelmatig van vorm, te upgraden en productiever, efficiënter en succesvoller te maken. Dit is de filosofie achter onze merkslogan: ‘Movu – No warehouse left behind'”, zegt Stefan Pieters, CEO van Movu Robotics.

Movu Robotics kan natuurlijk gebruikmaken van de stellingsystemen van Stow Racking, die speciaal zijn ontworpen met deze nieuwe automatiseringsoplossingen in gedachten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo