Eerste huurder voor nieuwe logistieke park van Weerts groep op Liege Airport is gekend

Op de logistieke beurs in Shenzhen (China) is het contract getekend voor de huur van een magazijn van 14.000 m2 in het nieuwe logistieke park dat de Weerts groep ontwikkelt aan het einde van de landingsbaan op Liege Airport. De twee huurders zijn ECDC Logistics en zusterbedrijf TLS Express.

Via haar divisie Weerts Logistics Parks ontwikkelt de Weerts groep een opslagpark van 250.000 m2 in de zone Fontaine, aan het einde van de start- en landingsbanen van Liege Airport. Het gebouwencomplex zal een primeur zijn in België voor een magazijn van deze omvang, aangezien de logistieke ruimte verdeeld zal zijn over twee niveaus, met toegangshellingen voor vrachtwagens op elk niveau.

TLS Express en ECDC Logistics worden de eerste huurders van deze innovatieve site. “We gaan al onze activiteiten samenbrengen, die momenteel verspreid zijn over drie verschillende locaties. De vergunningen zijn verleend en we hopen het nieuwe gebouw begin 2025 te kunnen betrekken”, legt Managing Director Patrick Hollenfeltz uit. “We werken al een aantal jaren samen met de Weerts groep, aangezien we momenteel logistieke ruimte huren in hun magazijnen bij Liege Logistics. Ze zijn een solide en betrouwbare partner en we zijn blij dat we onze pioniersgeest kunnen bewijzen door hun eerste klant te zijn op de Fontaine site. De locatie van de site is ideaal, aangezien ze veel dichter bij de start- en landingsbanen van de Cargo Nord zone van Liege Airport ligt dan onze huidige magazijnen.”

Alleen al het concept van het gebouw lijkt potentiële huurders aan te trekken, zoals Patrick Hollenfeltz uitlegt: “In het kader van de Shenzhen-beurs hebben we heel wat logistieke centra kunnen bezoeken, en hoogbouw wordt ook hier steeds gebruikelijker. De meest indrukwekkende is een 12 verdiepingen hoog magazijn van Cainiao Logistics! Het project van Weerts Logistics Park is dus zeker een concept voor de toekomst…”.

Concreet zal het nieuwe magazijn onderdak bieden aan twee bedrijven: ECDC Logistics (een specialist in douaneafhandeling) en TLS Express (een transport- en logistiek operator). De twee bedrijven zijn onafhankelijk van elkaar, maar werken nauw samen wanneer de eisen van de klant om beide soorten expertise vragen. Momenteel hebben ze respectievelijk 35 en 70 mensen in dienst.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo