Van Moer Logistics wint Logistics Project of the Year 2024

De Antwerpse logistieker Van Moer Logistics heeft de prijs Logistics Project of the Year 2023 gewonnen en volgt daarmee ShopWeDo op.

Van Moer Logistics bedacht een leuke projectnaam, namelijk ‘The Perfect Flow’. Als onderdeel daarvan realiseerde het bedrijf een volautomatische afvullijn voor zowel toxische als niet-toxische stoffen. Mensen hoeven er dus niet in tussen te komen, waardoor de focus kan liggen op kwaliteit en veiligheid.

De keuze om een zo breed mogelijk scala aan producten en klanten te bedienen met het afvulcomplex kon de jury erg bekoren. De focus op duurzaamheid bij de zuivering van het afvalwater ging ook niet onopgemerkt voorbij. Een dossier – met inhoudstafel! – dat bovendien aangenaam was om te lezen.

Tweede laureaat

De expediteurs van Manuport Logistics zijn begonnen aan ‘Fast Customs’, een automatiseringsproject voor hun douaneafdeling. Mede dankzij Customaite, hun partner in deze ontwikkeling, werken ze voortaan 20% sneller en elimineren ze fouten bijna volledig.

Derde laureaat

Gobo uit Lanaken implementeerde als early adopter de technologie van die andere Limburgers, BlooLoc. Met het yooBeeEYE-systeem van BlooLoc beschikt Gobo over een zogenaamde digital twin van hun magazijn, waardoor het handmatig scannen van palletten zelfs overbodig wordt gemaakt.

De prijs werd dit jaar ondersteund door MAN en Boplan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo