De Mont Blanc-tunnel blijft open

De twee beheerders van de Mont Blanc-tunnel hebben uitstel aangekondigd van de grote onderhoudswerkzaamheden die gepland waren voor maandag 4 september en waarvoor de tunnel volledig gesloten zou moeten worden. De sluiting van de Fréjus-tunnel voor zwaar verkeer als gevolg van een aardverschuiving speelt hierbij uiteraard een rol.

Dit was geen eenvoudige onderhoudsoperatie: voor het eerst sinds 1965 moest het volledige gewelf van de tunnel opnieuw worden gebouwd. Volgens het plan zou de tunnel volledig worden afgesloten tussen 4 september en 18 december 2023. Toch was dit slechts de eerste testfase om de beste werkwijze voor toekomstige projecten te bepalen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo