Professionele diesel: één cent minder vanaf 1 januari 2024

Het is geen goed nieuws voor transporteurs, maar het ergste is afgewend: gisteren besliste de federale regering om de terugbetalingsdrempel voor professionele diesel met nog een cent te verlagen vanaf 1 januari 2024.

Deze beslissing betreft dus ongeveer 5% van het bedrag dat (Belgische en buitenlandse) transporteurs momenteel kunnen recupereren. Volgens een ingewijde is dit een ideologische overwinning voor de linkervleugel van de federale regering (waar sommigen droomden van een volledige afschaffing van het in 2003 ingevoerde systeem), terwijl de beroepsfederaties zich kunnen verheugen over het behoud van het systeem.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo