Eindelijk een logistieke toekomst voor de Caterpillar site in Gosselies!

Sinds het project voor het themapark Legoland werd stopgezet, is de voormalige industriële Caterpillar-site in Gosselies, bij Charleroi, op zoek naar een toekomst. Tot nu toe zijn alle pogingen om het 93 hectare grote terrein voor één activiteit te gebruiken mislukt. Daarom hebben de Waalse autoriteiten het terrein opgedeeld in drie zones, waarvan er één gewijd zal zijn aan logistiek.

De 93 hectare zal worden verdeeld in drie zones voor de ontwikkeling van respectievelijk logistieke activiteiten, biotechnologische industrieën en vrijetijdsactiviteiten. De oppervlakte die aan elke activiteit wordt toegewezen, is nog niet bekend omdat het masterplan voor de site momenteel wordt herzien. Wallonië publiceert nu een ‘oproep tot het indienen van blijken van belangstelling’ voor geïnteresseerde investeerders. Dit is een verkennende aanpak die niet direct tot vaste verbintenissen zal leiden. In dit stadium gaat het er dus niet om een concreet project voor te stellen. Geïnteresseerden moeten voor 10 november 2023 om 12 uur contact opnemen met Soresic (het bedrijf dat in 2017 werd opgericht om de Caterpillar-site te herontwikkelen).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo