Featured Video Play Icon

[VIDEO] Transport Van Praet verhuist over twee jaar naar Cargovil

Het gemeentebestuur van Zemst heeft een braakliggend terrein op de site Cargovil toegekend aan Transport Van Praet. De transportfirma zal er een magazijn kunnen optrekken van 5.000 m2.

Transport Van Praet had ingetekend op een oproep van de gemeente Zemst om een onbebouwd terrein in gebruik te nemen. Als enige kandidaat haalde de transporteur de gunning binnen.

Niet langer zonevreemd

De oude vestiging van de transportfirma gelegen in Elewijt was zonevreemd, met klachten van de omwonenden tot gevolg. “Ze lag in het midden van een woonwijk,” vertelt Björn Van Praet, Chief Operating Officer bij Transport Van Praet. “Wij beseften ook dat het daar een eindigend verhaal ging worden, gezien onze groei en de hinder die wij veroorzaakten voor de buurtbewoners.”

Nieuwe gebouwen

“Het plan is nu om een gebouw neer te zetten dat gemaakt is op onze noden,” zegt Van Praet. De nieuwe gebouwen zouden tot 5.000 m2 aan magazijnruimte kunnen bevatten, wat 2.000 m2 meer is dan waar de firma momenteel over beschikt.

In 2025 zal Transport Van Praet 25 jaar bestaan. “Het hoeft niet gezegd dat wij alle zeilen zullen bijzetten om ons 25-jarig jubileum te kunnen vieren in de nieuwe gebouwen op Cargovil,” aldus Van Praet.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo