H.Essers neemt Italiaans transportbedrijf Romano Trasporti over

H.Essers versterkt haar healthcare netwerk met de overname van het Italiaans transportbedrijf Romano Trasporti. De locatie van het bedrijf in Zuid-Italië, dicht bij een spoorterminal, maakt dit een bijzonder aantrekkelijke deal voor de Limburgse groep.

Romano Trasporti heeft zijn thuisbasis in in Nola, in de buurt van Napels. De transporteur stelt zo’n 120 mensen te werk, waaronder 95 chauffeurs, en heeft een moderne vloot van 95 trucks, en 100 temperatuur gecontroleerde trailers. Vandaag staan zonen Gennaro en Tommaso Romano aan het roer van het familiebedrijf, terwijl oprichter Antonio Romano nog altijd actief in het bedrijf is.

“De familie Romano zocht naar een gelijkgestemde en ervaren partner om verdere stabiele groei mogelijk te maken. We waren zelf op zoek was naar een gelijkgestemde speler om verder te groeien in Italië en onze activiteiten binnen de healthcare sector uit te breiden.”, aldus Christopher Van den Daele, COO H.Essers. “Italië is al jaren een van onze focuslanden. We zijn er al actief sinds de jaren ’80. Onze activiteiten groeien organisch, maar we kijken ook steeds naar passende uitbreidingsopportuniteiten. Met de overname van Romano Trasporti, dat aanwezig is in Napels, Rome en Milaan, versterken we ons logistieke netwerk in het land en breiden we onze diensten voor healthcare klanten verder uit. De overname past ook in onze asset-based aanpak: we blijven investeren in eigen mensen en materieel om onze capaciteit te vergroten. Daarnaast delen onze familiebedrijven dezelfde waarden en cultuur. Ook dat speelde voor beide partijen mee. We verwelkomen de familie Romano en alle medewerkers dan ook van harte binnen onze H.Essers-familie en kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan.”

“Het logistieke netwerk en transportactiviteiten van Romano Trasporti vormen een aanvulling op de onze, met bijvoorbeeld ons crossdock in Milaan. Hun hoofdzetel bevindt zich ook vlak bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volop kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en de trein als alternatief voor wegvervoer”, vervolgt Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo