VRD: “Vrachtwagenchauffeurs zijn ons visitekaartje”

“Vrachtwagenchauffeurs zijn onze ambassadeurs op de weg.” Dat zeggen Liesbeth Van Raemdonck en Barbara De Backer van VRD, een familiebedrijf met 135 chauffeurs dat voor de derde keer deelneemt aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “Vrachtwagenchauffeurs zijn ons visitekaartje en ons contact met de klanten.”

Liesbeth staat samen met haar broer Matthias en hun vader Raoul – de oprichter van het bedrijf – mee aan het roer bij VRD. Barbara is als Human Resources manager verantwoordelijk voor de meer dan tweehonderd werknemers. “Wij doen vooral distributietransport in de Benelux en containertransport”, zegt Liesbeth. “Ons hoofdkantoor zit in Temse, de magazijnen in Bornem.”

VRD heeft een recent wagenpark met vrachtwagens van DAF, Iveco en MAN. “We werken uitsluitend met chauffeurs die in België gevestigd zijn en krijgen vooral instroom van nieuwe krachten door mond-tot-mondreclame. Het is onder meer door onze chauffeurs dat we meer instroom genereren.”

“Het is heel belangrijk dat je als bedrijf heel correct bent tegenover je personeel”, zeggen Barbara en Liesbeth. “Voor de chauffeurs zijn de wagens uiteraard ook van groot belang. Ze mogen doorgeven met welke wagen ze het liefst rijden en in de mate van het mogelijke houden we daar rekening mee. We hebben een wagenpark dat nieuw is en die na vier tot vijf jaar worden vervangen. Dat is ook een ecologische keuze, zodat we met de nieuwste motoren rijden die voldoen aan de recentste emissienormen. Al onze vrachtwagens hebben een onderhoudscontract, de trailers onderhouden we zelf.”

Bijna alle chauffeurs van VRD zijn iedere avond thuis. “Bij de containertransporten kan het al eens gebeuren dat iemand in de vrachtwagen slaapt maar de distributiechauffeurs zijn iedere vanavond thuis”, zeggen Barbara en Liesbeth. “De distributiewagens worden ’s nachts geladen, zodat de chauffeurs ’s morgens kunnen vertrekken met een volle vrachtwagen. Om hun het werk makkelijker te maken, beschikken de chauffeurs over een vrachtwagen die goed uitgerust is met extra materiaal zoals kegels, spanriemen en een eigen (elektrische) transpallet.”

Truckwash

Barbara en Liesbeth kunnen het belang van hun chauffeurs niet voldoende onderstrepen. “Het zijn onze ambassadeurs op de weg”, zeggen ze. “Zij zijn ons contact met de klanten. We vinden het dan ook belangrijk dat ze er verzorgd uitzien. Wat wij bieden is een correcte verloning, opleidingen, kledij en een propere wagen die we door een ploeg in onze truckwash laten wassen. De cabine moet de chauffeur wel zelf proper houden.”

Als familiebedrijf doet VRD meer voor zijn werknemers dan enkel de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. “We hebben tweejaarlijks een familiedag als personeelsfeest”, zeggen Barbara en Liesbeth. “Tijdens de feestdagen zorgen we voor leuke attenties. Het is nu de derde keer dat we meedoen aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Twee jaar geleden kregen de chauffeurs een pakket met een lampje op zonne-energie, koekjes en een winterjas met ons logo. Vorig jaar was dat een fluovest met hun naam erop en het jaar dat ze begonnen werken bij VRD. Dat was zeker een succes. Dit jaar gaan we voor een leuke en praktische attentie. We hopen ook dat de Dag van de Vrachtwagenchauffeur jongeren aanspoort om in het beroep te stappen.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo