RDS Weighing & Safety: een totaalpakket van producten en diensten voor iedere weegoplossing [Advertorial]

RDS Weighing & Safety biedt een uitgebreid assortiment onboard weegsystemen en weegbruggen voor diverse markten aan. Hiernaast biedt RDS zijn in-house Kiloweb software aan. Daarbovenop heeft RDS zijn eigen ijkingsdienst ter beschikking. De combinatie hiervan is een grote meerwaarde naar klanten toe aangezien ze één centraal aanspreekpunt nodig hebben.

RDS Aslast weegsysteem voor de vrachtwagens

Het Golstein Aslast Weegsysteem toont u het correcte gewicht op de verschillende aslasten (als percentage van de maximale toegelaten belading), en het geeft u een indicatie van het nettogewicht van de lading en het brutogewicht van de vrachtwagen/combinatie (in ton). Dit alles wordt overzichtelijk weergegeven op één enkel scherm. Zo bent u in staat om tijdens het laden ten alle tijde een overzicht te bewaren en meteen het juiste gewicht te bekomen, correct verdeeld over alle assen. Omdat het systeem draadloos werkt, kan het laden altijd gecontroleerd worden in een straal van 100 meter rondom het voertuig. De modulaire opbouw zorgt er bovendien voor dat bij het wisselen van trekker of oplegger het systeem automatisch overschakelt.

RDS Loadmaster Alpha 100, het geavanceerd en ijkbaar onboard weegsysteem

Met oog op productiviteit, werd de RDS Loadmaster Alpha 100 ontwikkeld om optimaal te presteren in de snelste laadomgevingen en op alle terreinen. Het weegsysteem is de referentie op vlak van nauwkeurigheid en gebruiksgemak voor onder andere op wielladers. Met behulp van twee tot vier druksensoren, wordt de hydraulische druk voortdurend gemeten. Bijkomend worden deze druksignalen gecontroleerd aan de hand van twee hoeksensoren die rekening houden met de positie van de hefarm. Daardoor kan de weging tijdens het heffen uitgevoerd worden op elke hoogte. Dit resulteert in een nog snellere belading.

Maatwerk voor de klant

De weegbruggen en de Kiloweb software houdt RDS namelijk in eigen beheer. Door de optionele modules van de in-house Kiloweb software wordt maatwerk mogelijk gemaakt voor alle weegtoepassingen. Van het bouwen van de elektrische kast en de fabricatie van de weegbruggen tot aan herstellingen en upgrades.
Voor zowel het onboard weegsysteem als de weegbruggen, beschikt RDS Weighing & Safety over een accreditatie om (her)ijkingen uit te voeren. Op die manier kan RDS een brede service aan zijn klanten aanbieden. Kortom, een totaalpakket van producten en diensten voor iedere weegoplossing.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo