Dewulf Fourage & Transport: “Chauffeurs worden ondergewaardeerd”

“Wij begrijpen maar al te goed dat vrachtwagenchauffeurs ondergewaardeerd worden ondanks hun cruciale rol in de samenleving.” Dat zegt Koen Dewulf van Dewulf Fourage & Transport uit Ieper. “Sinds de start van dit geweldige initiatief hebben wij dan ook actief deelgenomen aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.”

Dewulf Fourage & Transport is gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte grondstoffen, potgrond en recyclagemateriaal met behulp van walking floor trailers. “Daarnaast bestaat ons wagenpark uit grootvolume plateauwagens voor het transport van stro, vlas, paletten en paloxen”, zegt Koen die samen met zijn broer Filip het familiebedrijf leidt. “En we doen ook het uitzonderlijk vervoer van machines of grote en brede ladingen.”

Wie zijn de chauffeurs en wat doen ze?

“We hebben allerhande chauffeurs maar één ding hebben ze gemeen: ze rijden met plezier voor Dewulf Fourage & Transport. Onze vrachtwagens zijn vaak onderweg tijdens de vroegste uren van de dag wanneer de meeste mensen nog in hun bed liggen. En soms eindigt een werkdag pas laat in de avond of zelfs ’s nachts. Onze chauffeurs hebben een zware taak en dat is iets wat veel mensen zich niet realiseren.”

“Heel wat van onze chauffeurs zijn enkele nachten per week onderweg, sommigen van maandag tot vrijdag. Dat betekent dat ze de tijd met hun gezin moeten missen, een offer dat vaak over het hoofd wordt gezien. Naast het rijden met de vrachtwagen hebben onze chauffeurs ook fysiek veeleisende taken. Het is werk dat zowel mentaal als fysiek veel van hen vergt.”

“Bij ons staat het welzijn van de chauffeurs hoog in het vaandel. Gelukkige chauffeurs presteren niet alleen beter maar ze stralen dat positieve ook uit naar onze klanten, wat uiteraard bijdraagt tot een grotere klantentevredenheid. Onze chauffeurs zijn het gezicht van ons bedrijf en daarom blijven we investeren in hun welzijn en hun professionaliteit.”

Waarom zijn de chauffeurs zo belangrijk?

“Onze chauffeurs zijn de ruggengraat van Dewulf Fourage & Transport. Zonder hen zou ons bedrijf eenvoudigweg niet kunnen bestaan. Ze zorgen ervoor dat onze zendingen op tijd op de juiste bestemming komen. Onze chauffeurs zijn het kloppende hart van ons bedrijf. Dankzij hun toewijding blijven we soepel draaien. We erkennen en waarderen hun onschatbare bijdrage aan ons succes.”

Wat doen jullie voor de chauffeurs gedurende het jaar?

“In de eerste plaats zorgen we ervoor dat onze chauffeurs aan het einde van de maand het salaris ontvangen dat ze verdienen. We voorzien hen van de juiste werkkleding en veiligheidsuitrusting om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Onze drukste periode valt in de zomer. Dan werken de chauffeurs vaak in het weekend om ervoor te zorgen dat alles tijdig wordt afgehandeld. Als die periode achter de rug is, plannen we graag een fin de saison-feestje om onze waardering te tonen voor hun inzet. Ieder jaar organiseren we ook een personeelsfeest om onze medewerkers te bedanken. Daarnaast feliciteren we elke chauffeur met zijn of haar verjaardag.”

Wat doe je op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur?

Vorig jaar kregen de chauffeurs een drinkfles met ons logo erop. Dit jaar wordt dat een badhanddoek met ons logo, een praktisch geschenk dat ze altijd kunnen gebruiken. We nemen graag deel om te laten zien dat we een diepgaand begrip hebben voor de rol die vrachtwagenchauffeurs spelen in onze samenleving.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo