Schmitz Cargobull anticipeert op TPMS-regelgeving

Vanaf juli 2024 moeten alle nieuwe opleggers uitgerust zijn met een bandenspanningsmeetsysteem. Dit is een van de vereisten van het ECE 141-reglement van de VN. Schmitz Cargobull loopt vooruit op de maatregel en zal dit systeem vanaf begin 2024 standaard uitrusten.

De Duitse fabrikant biedt al een TPMS waarvan de gegevens worden doorgestuurd naar het TrailerConnect telematicasysteem. Drukverlies of te hoge bandenspanning wordt gesignaleerd via een waarschuwing op het TrailerConnect-portaal, per e-mail en per sms, evenals via de beSmart-applicatie die door chauffeurs wordt gebruikt of via de beUpToDate-applicatie voor dispatchers. TrailerConnect is al standaard, maar de TPMS-optie wordt vanaf begin volgend jaar in de fabriek gemonteerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo