Een nieuwe leveringsoplossing: Liftboxx Docks

Liftboxx is een Kempens bedrijf dat zijn oorsprong vindt in Coxx Mobile Systems. Terwijl laatstgenoemden gespecialiseerd zijn in X-Low chassis, heeft Liftboxx een bestelwagen ontwikkeld op een Fiat Ducato platformcabine met een variabele instaphoogte.

De Liftboxx Docks is het geesteskind van René Cox, die jarenlang aan het hoofd stond van Coxx Mobile Systems voordat hij de teugels overdroeg aan zijn zoon Robert. Liftboxx ontwikkelt leveringsoplossingen voor pallets en rolcontainers zonder dat het voertuig met een laadklep hoeft te worden uitgerust en ongeacht de hoogte van het laaddock: het voertuig, dat op een platformcabine is gebaseerd, is uitgerust met een oprolbare achterklep en kan ofwel (in maximaal zes seconden) tot op de grond worden neergelaten, ofwel worden opgetild tot de hoogte van een laaddock (maximaal 170 cm), wat slechts 11 seconden duurt.

Om dit resultaat te bereiken heeft Liftboxx het chassis van het voertuig fundamenteel gewijzigd: achter de cabine zijn de achterwielen bevestigd aan een U-vormig frame van ultrasterk Strenx S700TM staal en voorzien van hydraulische vering. De achterwielen worden geremd door een systeem dat afkomstig is van een Iveco Daily HD. Twee hydraulische kriks brengen de laadbak op de gewenste hoogte. De LiftBoxxen zijn leverbaar met laadlengtes tussen 4000 en 5500 mm. De inwendige breedte van de laadruimte bedraagt 1800 mm. De inwendige hoogte is maximaal 3000 mm.

De Liftboxx Docks biedt meer efficiëntie en veiligheid op gebieden zoals verhuizingen, stedelijk algemeen goederentransport en zelfs transport van vlakglas maar is vooral voordelig bij ritten met veel stops. Verschillende soorten laadboxen zijn mogelijk. Het voertuig is verkrijgbaar in een versie van 3,5 ton en twee versies van 5 en 6 ton, die beide een rijbewijs C vereisen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo