Featured Video Play Icon

[VIDEO] Weerts Supply Chain huldigt 55.000 m2 magazijnen in La Louvière in

Weerts Supply Chain heeft officieel twee nieuwe magazijnen van in totaal 55.000 m2 ingehuldigd in de buurt van de trimodale terminal van La Louvière. Het uiteindelijke gebruik van deze nieuwe logistieke faciliteiten is nog niet bekend.

De Weerts groep had twee grote projecten in de provincie Henegouwen aangekondigd. Het nieuwe logistieke platform in Charleroi zou voor eind 2024 operationeel moeten zijn, maar dat in La Louvière is al in gebruik genomen. Het bestaat uit twee magazijnen van 13,5 meter hoog, één van 21.000 m2 en de andere van 34.000 m2. Een deel van het hoofdmagazijn is al operationeel, maar voorlopig wordt het alleen gebruikt voor vloeropslag. “Er zijn contacten met verschillende klanten om logistieke diensten met hoge toegevoegde waarde te ontwikkelen en we zullen binnenkort beginnen met het installeren van de racks”, legt Didier Weerts, CEO van Weerts Supply Chain, uit. Een deel van de site zou ook verregaand geautomatiseerd kunnen worden.

De locatie van het terrein is uitstekend: vlak naast de snelweg E42 en op slechts een paar meter van de trimodale terminal La Louvière / Garocentre van Duferco Logistique. De site van 16 hectare werd gekocht van de intercommunale IDEA, met de belofte om voor minstens 40% van de volumes alternatieve transportmiddelen te gebruiken. Zodra de twee gebouwen volledig operationeel zijn, kan Weerts Supply Chain 250 extra banen creëren in La Louvière. De gebouwen zelf zijn BREEAM Excellent gecertificeerd, onder meer dankzij de zonnepanelen op de daken, maar de site beschikt binnenkort ook over een opslagplaats voor elektriciteit van twee hectare in de vorm van grote batterijen die rechtstreeks zijn aangesloten op het hoogspanningsnet van Elia.

Eerst Charleroi, dan Liege Airport

De volgende grote ontwikkeling van WSC is de bouw van een gebouw van 68.000 m2 in Charleroi, op een terrein van 25 hectare waar vroeger een staalfabriek gevestigd was, maar dat volledig gesaneerd is door Spaque. Het gebouw zou voor eind 2024 operationeel moeten zijn. Tegelijkertijd gaan de werkzaamheden van start in de buurt van de luchthaven van Luik, waar de groep Weerts een concessie heeft verkregen voor 22 hectare grond in wat de zone Cargo West zal worden. Dit bijzonder innovatieve gebouwencomplex zal worden opgetrokken op twee niveaus. Zoals Norbert Dumoulin (Head of Business Development van de weerts groep) ons bevestigde, zijn de bouwvergunningen in orde en kan de bouw van de eerste tranche van 40.000 m2 binnenkort van start gaan. In totaal zal deze site 250.000 m2 logistieke ruimte huisvesten, waarvan een deel zal worden ingenomen door Weerts Supply Chain, terwijl de rest zal worden verkocht aan andere logistieke spelers met een directe link naar de vrachtactiviteiten van Liege Airport.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo