Stellantis brengt waterstofgamma naar België

De Stellantis Groep zal zijn gamma lichte bedrijfsvoertuigen op waterstof vanaf 2024 in België op de markt brengen. Dit kondigde Stefaan De Doncker, de nieuwe LCV manager van de groep in Belux, aan in de marge van de privébeurs die Stellantis organiseert in Groot-Bijgaarden.

Stellantis was de eerste grote Europese fabrikant die waterstoftechnologie ontwikkelde voor een licht bedrijfsvoertuig. Deze technologie is momenteel beschikbaar op de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro (maar niet op de Fiat Scudo) en zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn op de grote bestelwagens van de groep. Hij beschikt over een relatief grote tractiebatterij (10,5 kWh) die niet alleen wordt gebruikt om het voertuig te starten, zoals bij andere brandstofcelvoertuigen. De batterij (geleverd door Symbio) wordt gebruikt om de tractiebatterij van stroom te voorzien en werkt daarom als een bereikvergroter. Stellantis spreekt van 400 kilometer autonomie, maar het belangrijkste voordeel is dat het slechts drie minuten duurt om waterstof te tanken en dat het laadvermogen van 1000 kg behouden blijft.

Dit waterstofgamma werd eerst aangeboden aan professionele klanten en in Duitsland, maar België is een van de landen die dit jaar zullen worden bediend en rechtstreeks zullen profiteren van de verbeteringen aan de aandrijflijn van de tweede generatie. De voertuigen zullen worden geproduceerd in Hordain (Frankrijk), in een fabriek met een productiecapaciteit van 5.000 middelgrote bestelwagens per jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo