76 nieuwe Volvo FH en FM bij Magetra Group

Magetra Group vernieuwt elk jaar een vijfde van haar vloot. Tijdens de vervangingscampagnes voor motorvoertuigen stelt de transporteur meestal vier fabrikanten aan de tand en komen er verschillende merken uit de selectie naar voren. Deze keer kwam alleen Volvo Trucks naar voren voor de aankoop van 72 FH, 2 Mega en 2 FM, te leveren in de loop van 2024.

“Er zitten economische redenen achter deze keuze, maar door Volvo Trucks te kopen, kopen we ook de service van de Truck Service Sebastian dealer,” legt Damien Schils, Managing Director van Magetra Group, uit. “Hun flexibiliteit, beschikbaarheid en reactiesnelheid is ongeëvenaard in de regio en dat is voor ons van vitaal belang.”

Alle voertuigen worden aangekocht op basis van buy-backs. Magetra houdt zijn Volvos goed in de gaten en wanneer ze na vijf jaar het einde van hun cyclus bereiken, kunnen ze beter worden gewaardeerd dan de gebruikelijke normen voor dit soort contracten. “Het is vooral deze aanpak die ons in staat heeft gesteld om sneller dan anderen over te schakelen op nieuwere motoren en om over te stappen op een steeds groener wagenpark. Het is een aanpak die we benadrukken door HVO te gebruiken voor bepaalde klanten die in deze aanpak geïnteresseerd zijn.”

Naast de motorvoertuigen vernieuwt Magetra Group ook een deel van het getrokken materieel. Er zijn 55 Berger Ecotrail besteld, evenals 20 Kässbohrer wissellaadbakken en 4 lichte chassis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo